Emelkednek a bérek, magasabbak az ingatlanárak!

Hivatalos adatok szerint 2012 óta a reálbérek 18,3%-kal nőttek, de mindemellett folyamatosan nőnek az ingatlan árak is, így egyre kevesebben engedhetik meg maguknak hogy lakás/házat vásároljanak. Az elmúlt bő két évben az országban átlagosan közel 25-30%-kal nőttek a lakásárak, míg a fővárosban akár 40-50%-kal is.

 

Érdemes felkészülnünk, hogy ugyanazért az ingatlanért ebben az évben is többet kell majd adnunk. Az utóbbi években egyre jobb a lakosság helyzete, a bérek növekednek, a munka lehetőségek is kedvezőbbek. Ebben a kormány is érdekelt. Terveik szerint a következő három év alatt akár 30%-os emelést adnak a foglalkozottaknak.

 

A kérdés az, hogy akik a CSOK összegét (vissza nem térítendő támogatás otthonteremtés céljából) bele kell-e számítani ebbe a 80%-os terhelhetőségbe vagy sem. Ha igen, akkor legalább 20% készpénz szükséges egy lakásvásárláshoz, ha nem, akkor akár önerő nélkül, csak CSOK-ból és lakásvásárlási hitelből is megvalósulhat az otthonteremtés. Ha ez valóban megvalósul, akkor számításaink szerint óriási lökést adhatna az ingatlanpiacnak hiszen az állami ingyenmilliók támogatásával tovább nőhetnek az ingatlanárak.

 

Jobb minél előbb ingatlant vásárolni, és lakáshitelt igényelni! Kalkuláljon oldalunkon!

Ajánló
Kommentek
  1. Én