Gondolkodott már időskori életén? Érdemes előre gondolnunk a jövőbeli nyugdíjunkra!

 

Gondolkodott már róla, hogy mi lesz ha idősebb lesz?

Milyen lesz az anyagi helyzete, és mennyi nyugdíjból fog élni? 

Gondoskodjon róla időben, hogy ne érje meglepetés!

 

Érdemes tudni az adatokat!

A 2012-es évhez képest, több mint 80 ezer fővel nőtt a nyugdíjasok száma Magyarországon, ami folyamatos, és jelentős növekedést mutat. Jelenleg közel 2 millió nyugdíjas van, és az átlag keresetük összege hazánkban 110 468 ezer forint, ami persze töredéke annak amit a leggazdagabb magyar időskorúak kapnak, de mégis jóval több, mint amennyit nyugdíjasok fele kap! Sajnos jelenleg is, 74 ezernél többen vannak, akiknek 50 ezer forintnál is kevesebből kell megélniük. 

A magyarok a jelenlegi átlagnyugdíjnál magasabb időskori havi bevételre vágynak, amit valószínű a saját megtakarításaikból fognak tudni elérni, viszont ennek ellenére nagy többségük mégsem tesz érte semmit.

Nem rendelkeznek semmilyen nyugdíjcélú megtakarítással. Sajnos a legtöbben azért, mert jelenlegi helyzetükben nem tudnak eleget félretenni erre a célra.

Valószínűleg mindenkinek mást jelentenek az ideális nyugdíjas évek, ezért nem árt időben elkezdeni a megtakarítást, hogy a nyugdíjas éveinket valóban nyugodtan, pénzügyi biztonságban tölthessük. 

Érdemes körültekintően átgondolni, hogy milyen megtakarítási formát választunk, hiszen sok a buktató, és végül nem biztos, hogy jól járunk. Több millió forinttal is magasabb lehet a megtakarítás összege, ha okosan választunk megtakarítási módot. Érdemes esetleg szakértő segítségét is igénybe venni, mert vannak olyan nyugdíjbiztosítások, amelyek nagyon magas költségekkel dolgoznak. 

A nyugdíjcélú megtakarításoknak három módja van, amit az állam is támogat:
· Nyugdíj Előtakarékossági Számla (NYESZ)
· Önkéntes nyugdíjpénztár
· Nyugdíjbiztosítás

 

Egyéb alternatívák

Vannak akik egészen más alternatívát választanak nyugdíjas éveik anyagi finanszírozására. Például a kedvező hitel feltételeknek köszönhetően sokan inkább ingatlanba fektetik pénzüket. Az ingatlant kiadják, ami kezdetben fedezi a hitel törlesztését, a későbbiekben pedig remek nyugdíjkiegészítő lehet.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én