Kinek előnyös az adósságrendező hitel?

Előfordulhat, hogy túlvállalja magát hitelek terén. Sok kis hitelből könnyen összejöhet havi szinten olyan nagy költségvetés, ami megterhelheti a családi kasszát. Ez esetben két megoldás lehetséges, vagy előrelátó, hogy ez ne fordulhasson elő, vagy ha már megtörtént a baj, az adósságrendező hitel segíthet. 

Az adósságrendező hitel azoknak előnyös, akik jelenleg több, nem jelzálog alapú, magas törlesztőrészletű hitelt fizetnek. Szeretnék havi kiadásaikat csökkenteni, így több csekk helyett csak egyet kell befizetni, ráadásul azt is alacsonyabb törlesztőrészlettel.


Az adósságrendező hitel sokban hasonlít a hitelkiváltó hitelhez. A hitelkiváltó hitel alatt egy hitel kiváltását értjük. Az adósságrendező hitel ennél tágabb fogalom. Az adósságrendező hitelt akkor szokták használni, amikor már túl sokféle hitel van egy háztartásban, vagy azok fizetése meghaladja a háztartás teherviselő képességét. Ekkor van lehetőség arra, hogy az összes kölcsönt egy hitellé alakítsuk át. Az adósságrendezés célja tehát, több meglévő hitel összevonása egy hitellé. 


Az adósságrendező hitel nem minden banknál érhető el! Általában azoknál a bankoknál elérhető el, amelyek aktívak a piacon, és szeretnének hitelezni, de nem találnak elég új ügyfelet.
 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én