Ne dőljön be az ingatlanosok trükkjeinek!

Kevés olyan ingatlan van ma már az országban, amit ne lehetne eladni hónapok alatt. Természetesen a CSOK miatt virágkorát éli hazánkban az ingatlanpiac, egyre többen vásárolnak ingatlant. Az az ingatlan, amelyik a tulajdonos nyakán marad, valószínűleg túlárazott, rossz helyen van, messze van a  tömegközlekedéstől, vagy rossz a beosztása. A dörzsölt ingatlanügynökök azonban megpróbálnak mindenféle ingatlant ránk sózni.

 

Nézzünk néhány tipikus ingatlan eladási trükköt!

  • Az új építésű ingatlanoknál például tipikus megjegyzés, hogy "már csak néhány darab lakás van". Viszont ha belegondolunk, a mai gazdasági helyzetben, nem kell sorban állnunk az ingatlanokért.
  • Használt lakásoknál, pedig 1-2 nap után jelzi az ingatlanos, hogy már csak pár órát tudja tartani az ingatlant, mert egy komoly vevővel tárgyal. Ezek 90%-a blöff.
  • Előfordul, hogy a közvetítő egy kamuvevőt is odahív az ingatlanhoz, amikorra a vevőt. A kamuvevő tesz egy magas ajánlatot az ingatlanra, hátha a valódi érdeklődő rálicitál, vagy leteszi a foglalót.
  • Alapvető ingatlanos trükk, a jó árú, szuper beosztású kamulakás is. Amit éppen elvittek az orrunk előtt, és ez mindig csak az ingatlan előtt derül ki. Két utcával arrébb van egy másik ingatlan, ha már itt vagyunk, nézzük meg. Persze arról pedig az esetek többségében kiderül, hogy lakhatatlan.
  • Jól bevált ingatlanos trükk, a következő szöveggel feladott hirdetés "Pár percre a Belvárostól, közel az egyetemekhez, jó közlekedéssel, közel a 4-6-os villamosokhoz", és mindez olcsó árral párosítva. Ez általában valamelyik rossz hírű kerület kétes utcáit jelenti. Az esetek többségében az ilyen ingatlanokat a vidéki, vevőknek passzolják el. Ezért érdemes ezeket körültekintőbben átnézni.
  • Az eladók sem lehetnek biztonságban. Az eladót felhívják az ingatlan hirdetés láttán, hogy ugyan oda van írva, hogy nem szeretne közvetítőt, de pont van egy nagyon szimpatikus házaspár, akik éppen ilyen lakást szeretnének. Aztán általában az állítólagos vevő visszalép, miután a közvetítői szerződést aláírták.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én