35 millió forint lakásvásárlásra!

Több családoknak szóló kedvezmény is megjelent mostanában. A kormány célja ezekkel a támogatásokkal, hogy az ország népessége növekedjen. A támogatások előnye, hogy kombinálni is lehet őket, így akár 35 millió forintot is kaphat lakásvásárlásra. Ha teljesülnek a vállalt kötelezettségek, jobban járhat a támogatásokkal, mint egy piaci lakáshitellel.

Akár 35 millió forint vissza nem térítendő támogatást vagy kedvezményes kamatozású hitelt is kaphat. Ez úgy valósulhat meg, hogy egyszerre veszi igénybe a Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK), a CSOK hitelt és a Babaváró támogatást. A három kedvezmény nem zárja ki egymást. A Babaváró hitel önerőként is felhasználható ingatlanvásárláskor, mert ingatlanfedezet nem szükséges hozzá, és szabad felhasználású. 

 

35 millió forint lakásvásárlásra

Új lakás vásárlása esetén a maximális támogatási összeg:

  • 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást (CSOK)
  • 15 millió forint CSOK hitelt 20 éves futamidőre
  • 10 millió forint Babaváró támogatás 20 éves futamidővel

 

Ha ezt összeadjuk, az 35 millió forint. A maximális támogatási összeg feltétele a három gyermek vállalása. Induláskor a 35 millió forint havi törlesztője 129 023 forint, ami a születendő gyermekek után még tovább csökkenhet. 

Büntetések, ha nem teljesül a gyermekvállalás:

  • Babaváró hitel: Amennyiben 5 éven belül nem születik egy gyermek sem, a Babaváró kölcsönhöz kapcsolódó kamattámogatást egy összegben vissza kell fizetni.
  • CSOK: Ha 10 éven belül nem születik három gyermek, akkor a 10 milliós CSOK támogatást kell rendezni a jegybanki alapkamat ötszörösével növelten, emellett a CSOK hitelhez kapcsolódó kamattámogatás is esedékessé válik, mégpedig növelten.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én