Egyre drágábban kelnek el a budapesti panellakások!

A tavalyi évhez képest tovább emelkedett a budapesti panellakások árai derült ki egy ingatlaniroda felmérései alapján. Kiderült, hogy a legdrágábban kínált ingatlanok a XIII. kerületi Vizafogón és Gazdagréten találhatóak, ahol a lakások négyzetméterárai meghaladják a 400 ezer forintot is. 2016-ban ez a szám 376 ezer forint volt, 2017 végére pedig már 410 ezer forintos négyzetméterár volt jellemző. 

Az elemzések kitértek az olcsóbban kínált panellakásokra is, mint amilyen például a Havanna utcai lakótelep, 2016-ban a legmagasabb és a legalacsonyabb árfekvésű panellakások között 65% árkülönbség volt megfigyelhető, amíg 2017-ben ez a szám 50%-ra mérséklődött, ami azt mutatja, hogy az olcsóbb kategóriájú ingatlanok terén szintén árnövekedés volt tapasztalható. 

 

Néhány helyen nem tapasztalható nagymértékű drágulás

Az Újpalotán lévő panellakások terén nem volt nagymértékű drágulás az utóbbi évben, hiszen szinte azonos négyzetméterár volt megfigyelhető 2016-ban és 2017-ben is. Míg 2016-ban egy négyzetméterért 290.000 Ft-ot kértek el az eladók, ez a szám 2017-re 313.000 Ft-ra nőtt. 

 

Ingatlant vásárolna idén? 

Érdemes tudni, hogy az ingatlanok terén az áremelkedések inkább tavasszal és nyáron érzékelhető, míg a hidegebb hónapokban, mint az ősz és a tél, valamilyen szinten mérséklődni szokott. 

 

Ingatlanvásárlás lakáshitel bevonásával 

Sokan hitel segítségével tudják csak megvásárolni otthonukat. Jelenleg a lakáshitelek kamatai nagyon alacsonyak. Érdemes a hitel felvétele előtt kalkulálni oldalunkon, és hitelbírálatot kérni, hiszen az általános banki követelményeknek mindenképpen meg kell felelni. Érdemes több bank ajánlatát megnézni, hiszen abban az esetben, ha az egyik banknál nem kapná meg a hitelt, attól még máshol előfordulhat, hogy sikeres lesz a hitelfelvétel. 

 

 

 

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én