Elszabadultak az ingatlanárak a Balatonnál! Meddig drágulhatnak még a vízközeli házak?

A legújabb felmérések szerint, jó ma Magyarországon tóparti ingatlantulajdonosnak lenni, hiszen az ottani ingatlanárak már a legdrágább városok árszínvonalát is utolérték. Az északi part drágább, a délinél, viszont vannak olcsóbb települések is. Ilyen például Balatonalmádi és Révfülöp. Árkategóriában Tihany és Balatonfüred a legdrágább. 

 

A balatoni és a velencei tavi nyaralók ára az utóbbi 2 évben 20%-ot emelkedett, és ez a folyamatos drágulás nem áll meg. Míg a Balaton északi partján egységesen 390 ezer/négyzetméter az ingatlanár, addig Füreden, -ahol majdnem 40%-os a drágulás- 580 ezer/négyzetméter, Tihanyban pedig már egy négyzetméter ára eléri a 700 ezer forintot. 

A déli parton található Szántódon, Zamárdiban és Siófokon idén már 450-500 ezres négyzetméterárak vannak. A balatoni megyék nagyvárosaiban is emelkedés figyelhető meg. Veszprémben például tavaly május óta 5%-kal nőttek a négyzetméter árak, így már 260 ezer forint/négyzetméterbe kerül egy igatlan. Somogy megyében is megfigyelhető az emelkedés, ott  6%-os volt.

 

Viszont ha nem fontos, hogy a legfelkapottabb településen vásároljon nyaralót, akkor az  olcsóbb településen akár már 200 ezer forintos négyzetméter áron is lehetséges nyaralót vásárolni.

Ajánló
Kommentek
  1. Én