Folyamatosan emelkednek az albérleti díjak!

Sokan választják alternatív befektetésként a lakásvásárlást, figyelembe véve, ha hitelre vásárolnak egy ingatlant, akkor a bérleti-albérleti díjak kitermelik-e a havonta az esedékes hitel törlesztő részletét. Viszont sajnos nem mindenki tud, vagy nem is akar saját ingatlant, így inkább albérletet keres, lakást bérel a tulajdonosoktól. Bármelyik helyzetben is van, biztosan érdekli, hogyan alakulnak az albérleti díjak. Figyelembe kell venni azt is, hogy egyedül, ketten, esetleg többen, vagy családosan szeretnénk lakást bérelni.

Az elmúlt három-négy évben már tapasztalható volt a lassú emelkedés, majd az elmúlt évben meredeken megugrottak az árak a bérleti piacon. Nem csak Budapesten emelkednek az albérletárak, ezt a tendenciát a vidéki nagyvárosok is követik, de természetesen a bérleti díjak még mindig a fővárosban a legmagasabbak. 

Itt az árak majdnem kétszer olyan magasak mint vidéken. Az áremelkedésben fontos szerepet játszik az is, hogy a válság miatt sokan nem vásároltak, hanem inkább béreltek ingatlant. A devizahiteles problémák miatt sokaknak el kellett adniuk lakásukat így új bérlők léptek a piacra.

Mégis az egekbe szökő bérleti díjakat, valamint az olcsó hiteleket és az otthonteremtés állami támogatásának sikerét látva a megfelelő önerővel és jövedelemmel rendelkezők sokan inkább a lakásvásárlás mellett döntetnek.

Ajánló
Kommentek
  1. Én