Megéri-e a 0%-os THM?

Az áruhitel egyre népszerűbb hazánkban. Az emberek egyre több nagy értékű terméket vásárolnak hitelre. Köszönhető ez az alacsony hitelkamatoknak. Sokan tudatosan keresik a jól csengő 0%-os THM-et. Ezekkel a kamatmentes hitelkonstrukciókkal általában nagy összegű műszaki cikkeket vásárolnak részletre. Ezt a hitelkonstrukciót nagyobb üzletláncok, online áruházak hirdetik, egy-egy akció keretében. Természetesen nem érhetőek el mindig, csak bizonyos időszakonként, kizárólag az akcióban meghirdetett termékekre, és persze megvannak az áruházak által megszabott feltételei, amit nem árt alaposan átolvasni.

 

Fontos tudnivalók

  • Ezek az ajánlatok igen kecsegtetőek, de jó, ha tudja, hogy a kereskedő dönti el, mely termékekre vonatkozik az akció.
  • Az áruhitel hasznos lehet, feltéve, ha az a 0%-os THM valóban 0%, mert a kedvezmény nélkül itt találhatók a legmagasabb kamatok.
  • Ne feledkezzen meg az egyéb költségekről! Mint például a számlavezetési díj, egyszeri kezelési költség, stb. Érdemes utána számolni, hogy így is megéri-e.
  • Ezek az akciók általában üzleti fogásként szolgálnak, forgalomnövelés, esetleg készletkisöprés, stb., esetén. Ezért érdemes több helyen körülnézni, mert lehet, hogy máshol esetleg olcsóbban megkapja ugyanazt az árut.

 

Ha egy magasabb összegű árucikket kíván vásárolni, nem árt a személyi kölcsönök között is tájékozódni, mert lehet, hogy azzal jobban jár, mint az áruhitellel. Nem csak a személyi kölcsönök kedvező kamatai miatt, hanem azért is, mert elképzelhető, hogy az adott árucikk, amit meg szeretne vásárolni, nem szerepel az adott akcióban. A személyi kölcsönt bármire felhasználhatja, lehetséges, hogy a vágyott árucikkhez egy másik üzletben ezzel kedvezményesebben hozzájuthat.

Ajánló
Kommentek
  1. Én