Mikor érdemes személyi kölcsönt igényelni?

Az elmúlt években csökkentek a hitelkamatok, ennek köszönhetően több hitelt vettek fel az emberek. A személyi kölcsönöknek is egyre alacsonyabbak a kamataik, ezáltal egyre népszerűbbek. Bármikor adódhat olyan váratlan élethelyzet, mikor szükség van akár egy nagyobb összegre is. Nem biztos, hogy mindenki rendelkezik akkora megtakarítással, ami egy ilyen helyzetben segíthetne. Ilyenkor jó megoldás lehet a fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsön.

Ha jól megtervezi, hogy mire költené a pénzt, és pontosan mekkora pénzösszegre van szüksége, akkor a hitelben ne a rosszat lássa, mert tulajdonképpen a javát szolgálja, segít céljai mielőbbi megvalósításában. Személyi kölcsönt akkor érdemes felvennie, ha pár százezer, legfeljebb 1-2 millió forintra van szüksége, minél hamarabb.

 

Ez a hiteltípus fedezet nélkül igényelhető, ezért a bank számára nagyobb kockázatot jelent. Vagyis magasabb a kamata, ezáltal a teljes hiteldíj mutatója (THM), mint az ingatlanfedezetű hitelek esetében. A hitelt folyósító bank azonban igyekszik mérsékelni a kockázatát, így bizonyos követelményeket támaszt az ügyfeleivel szemben. Ha megfelel a követelményeknek, illetve benyújtja a teljes és hiánytalan dokumentációt, akár néhány órán belül a számláján lehet a kért összeg. Itt azért fontos megjegyezni, hogy minél magasabb a havi jövedelme, és minél hosszabb ideje dolgozik egy adott cégnél, annál kedvezőbb kondíciójú személyi kölcsönt kaphat.

Ha esetleg valamilyen termékben gondolkodik, és nem áll rendelkezésére a megfelelő mennyiségű készpénz, és esetleg áruhitelt venne fel, érdemes összehasonlítani, a személyi kölcsönnel, mert lehet, hogy a személyi kölcsönnel jobban jár. Ha egy kisebb összegű terméket vásárol, elképzelhető, hogy az áruhitel is megfelelő, viszont egy nagyobb összegű árucikknél már megéri elgondolkodni a személyi kölcsönön.

 

Ajánló
Kommentek
  1. Én