Mikor érdemes személyi kölcsönt választani?

Mindenki életében adódhat olyan váratlan élethelyzet, mikor szüksége van némi pénzre. Nem mindenki rendelkezik megtakarítással, így egy ilyen helyzetben jó megoldás lehet a fedezet nélkül igényelhető személyi kölcsön. Az elmúlt évek kamatcsökkenésének köszönhetően több hitelt vettek fel az emberek. A személyi kölcsönök nagyon népszerűek manapság, ez az alacsony kamataiknak köszönhető.

 

A személyi kölcsön hogyan lehet segítségére?

A hitelben ne a rosszat lássa, mert a javát szolgálja, segít céljai mielőbbi megvalósításában. Egy jól megválasztott kölcsönnel megoldhatja problémáit, és biztosan nem fog eladósodni, ha jól átgondoltan vág bele. Akkor éri meg személyi kölcsönt felvenni, ha gyorsan pár százezer, legfeljebb 1-2 millió forintra van szüksége, és nem rendelkezik ingatlanfedezettel.

A személyi kölcsön felvételéhez nem szükséges ingatlanfedezet, így ez a banknak nagyobb kockázatot jelent. Ezért magasabb a kamata, ezáltal a teljes hiteldíj mutatója (THM) is, mint az ingatlanfedezetű hiteleké. Az ingatlanfedezet hiánya miatt, ennél a hitelnél a jövedelem lesz az, amit a bank tüzetesen meg fog vizsgálni. Minél magasabb jövedelemmel rendelkezik, és minél hosszabb ideje dolgozik egy adott cégnél, az annál nagyobb biztonságot jelent a banknak, így annál jobb hitelkonstrukcióhoz juthat. 

 

Hogyan kaphatja meg a személyi kölcsönt?

Ha megfelel a bank által felállított követelményrendszernek, illetve hiánytalanul beviszi a szükséges  dokumentumokat, akkor akár néhány órán belül utalhatják az igényelt összeget. A személyes iratokon kívül szüksége lehet 3 havi bankszámlakivonatra, vagy munkáltatói igazolásra, ezek szükségessége bankonként eltérő, ezért érdemes erről előre tájékozódni. 

 

Személyi kölcsön, vagy áruhitel?

Ha valamilyen terméket szeretne megvásárolni, de jelenleg nem engedheti meg magának, és esetleg áruhitelt venne fel a kiszemelt termékre, érdemes összehasonlítani, a két hitelkonstrukcióit, mert lehet, hogy a személyi kölcsönnek kedvezőbbek a feltételei. Egy kisebb összegű termék esetében lehetséges, hogy az áruhitel is kedvező, viszont egy nagyobb összegű árucikknél már érdemes számításba venni a két hitelt.

Ajánló
Kommentek
  1. Én