Hogyan spórolhat a személyi kölcsönön?

A személyi kölcsön felvétele tartogat néhány buktatót, ezért nem árt, ha óvatos hiteligényléskor. De hogyan spórolhat a személyi kölcsönön? Most megtudhatja! A személyi kölcsön felvétele gyors, és egyszerű. Kamata kedvező, akár 8-15%-os THM mellett is elérhető. A személyi kölcsön szabadon felhasználható, ingatlanfedezet nem szükséges a igényléséhez.

 

Hogyan spórolhat a személyi kölcsönön? - Kamatperiódus

Általában a személyi kölcsönnél a kamat állandó a futamidő alatt, viszont vannak olyan bankok, amelyek 3 éves futamidőig kínálnak csak fix kamatot, azon túl pedig változót. Nézzünk egy példát! Ha 5 évre veszi fel a hitelt, akkor a 3. év után módosulhat a hitel törlesztőrészlete, de az is csak a jegybank által megfogalmazott kamatváltoztatási mutató alapján.

 

Hogyan spórolhat a személyi kölcsönön? - Futamidő

A futamidőnek is fontos szerepe van a törlesztőrészlet meghatározásában. Hosszabb futamidő mellett, a havi törlesztő kisebb lesz. Viszont ebben az esetben a törlesztőrészletekben is kisebb a hiteltörlesztési rész, így összességében többet fizet vissza a banknak kamat formájában.

 

Hogyan spórolhat a személyi kölcsönön? - Elő- és végtörlesztés

A személyi kölcsönnél is van lehetőség az elő- és végtörlesztésre. Ha rendelkezésére áll egy nagyobb összeg, amit a  hitelbe tud forgatni, akkor a tőketartozása csökken, amivel így kamatfizetést lehet spórolni. Az elő/végtörlesztésnek díja van, de az előtörlesztés előnye nagyobb, mint a költségek. Az előtörlesztési díjat az előtörlesztett összeg, a hátralévő futamidő, és a múltban történt előtörlesztés (ha volt) alapján számolják ki.

Az előtörlesztési díj mértéke jogszabályhoz van kötve:

  • Amennyiben még egy évnél tovább kell a kölcsönt fizetni, maximum az előtörlesztett összeg 1%-a lehet.
  • Ha a futamidőből már kevesebb, mint egy év van hátra, akkor az előtörlesztés díja legfeljebb 0,5 %-os lehet.

 

Fontos tudni, hogy évente egyszer maximum 200 ezer forint ingyenesen betörleszthető a személyi kölcsönbe. Érdemes ezt a 200 ezer forintot évente megspórolni, és a hitelbe törleszteni, mert így akár költség nélkül is csökkenteni tudja tartozást, valamint a havi törlesztési kötelezettséget.

 

A legkedvezőbb személyi kölcsön kiválasztásához használja a Hitelmax személyi kölcsön kalkulátorát. A regisztráció semmilyen kötelezettséggel nem jár. Adatainak beírása után a rendszer kilistázza azokat a hitelintézeteket, melyeknél lehetősége van a felvenni a személyi kölcsönt. Ez után Önnek csak ki kell választania a legjobb ajánlatot.

Ajánló
Kommentek
  1. Én