Miért használjon hitelkalkulátort?

Nehéz eldönteni, hogy mi is a fontos egy hitel kiválasztásánál, a kamatot, vagy a THM-et kell-e figyelembe venni. A hitelkalkulátor fontos lépés a hitelválasztás előtt, főleg, ha valaki a legmegfelelőbb ajánlatot akarja megtalálni.

 

Miért használjon hitelkalkulátort?

Kényelmes

Az elérhető hitelkonstrukciókat összehasonlíthatja, és átláthatóvá válnak az ajánlatok, így egyszerűbben választhat. Az online kalkulációval sok időt takaríthat meg. Nem kell végigjárnia feleslegesen a hitelintézeteket. A hitelkalkulátorral kiválasztja a legkedvezőbb ajánlatot, és abba az egy pénzintézetbe kell csak bemennie. A kalkuláció után, az ügyintéző felveszi Önnel a kapcsolatot, így tájékoztatják, hogy megfelel-e a hitelintézet követelményeinek, vagy sem. Akár még időpontot is egyeztethet, ha az előszűrésen átment. Fontos, hogy a valóságnak megfelelő adatokat adjon meg, mert hitelfelvételkor minden érvényes dokumentumot ellenőriznek. Ha a választott bankban mégsem kaphatja meg a hitelt, érdemes még egyszer regisztrálni, és másik hitelintézetet választani.

 

Objektív adatok alapján kalkulál

A hitelkalkulátorok szempontjából mindegy, hogy a hitelválasztó melyik banknál veszi fel a kölcsönt, így megbízható és objektív adatok alapján nyújt összehasonlítást, szemben a hitelintézetekkel, akik az apróbetűs részekbe rejtik a lényeget, és csak felületes tájékoztatást adnak, hogy ügyfeleket szerezzenek.

 

Használata egyszerű

Az tudni kell, hogy többféle hitelkalkulátor létezik. Minden bank hitelkalkulátora más, és a különböző pénzügyi weboldalak is saját maguk alakítják ki a hitelkalkulátoraikat. Ami közös a hitelkalkulátorokban, hogy be kell állítani rajtuk néhány adatot (például a felvenni kívánt hitel nagysága, futamidő, nettó jövedelem, KHR státusz, stb.), ami alapján a kalkulátor kiszámolja a felvenni kívánt hitel paramétereit. Hogy pontosan milyen adatok megadása szükséges egy hitelkalkulátorba, üzemeltetőnként eltérhet. A megadott információk alapján a kalkulátor kilistázza azokat a konstrukciókat, amelyek közül választhat.

 

A legkedvezőbb hitelajánlatokat itt tudja megnézni! Hitelmax - Hitelkalkulátor

Ajánló
Kommentek
  1. Én